O nama

Stranica lll je nastala u želji da se zabilježe trenuci, djela, misli i riječi jednog mikrosvijeta.

Nastala je 1.1.2021.godine.


Prethodnoj godini trebale su nove boje. Zato je 2021. u žutoj i sivoj boji. Praktičan i čvrst, ali istodobno zagrijavajući i optimističan, spoj ove dvije boje znači snagu i pozitivnost. Priča je to o boji koja obuhvaća dublje osjećaje promišljenosti uz obećanje nečega sunčanog i prijateljskog. Poruka sreće podržana čvrstinom, kombinacija sive i žute je ambiciozna i daje nam nadu. Na kraju tmurne 2020. godine smo morali osjetiti da će sve postati svjetlije – to je neophodno za ljudski duh.

Žuta boja je svijetla i veselo svjetlucava, pruža živahnost i prožeta je solarnom snagom. Siva je simbol čvrstih i pouzdanih elemenata koji su vječni i pružaju čvrste temelje. Boje šljunka na plaži i prirodni elementi čiji vremenski izgled naglašava sposobnost izdržavanja vremena, siva boja potiče osjećaje smirenosti, stabilnosti i izdržljivosti. Osnažujući duh, uparivanje sive i žute naglašava našu urođenu potrebu da se vide, prepoznaju i čuju naši glasovi. Kombinacija boja koje povezujemo sa prosvjetljenjem, inovacijama i intuicijom te poštivanjem mudrosti, iskustva i inteligencije nadahnjuje regeneraciju, tjerajući nas naprijed prema novim načinima razmišljanja.

“Počinjem ovu svoju priču, nizašto, bez koristi za sebe i za druge, iz potrebe koja je jača od koristi i razuma, da ostane zapis moj o meni, zapisana muka razgovora sa sobom, s dalekom nadom da će se naći neko rješenje kad bude račun sveden, ako bude, kad ostavim trag mastila na ovoj hartiji što čeka kao izazov. Ne znam šta će biti zabilježeno, ali će u kukama slova ostati nešto od onoga što je bivalo u meni, pa se više neće gubiti u kovitlacima magle, kao da nije ni bilo, ili da ne znam šta je bilo. Tako ću moći da vidim sebe kakav postajem, to čudo koje ne poznajem, a čini mi se da je čudo što uvijek nisam bio ono što sam sad.” – Meša Selimović (Derviš i smrt)

Danas, 03.01.2021.g. mislim da će to biti nekoliko, sasvim odvojenih, tema.

Prvo, tu je želja da se tema ljudskih resursa (potencijala), organizacijskog ponašanja i sistema nagrađivanja približi onima koji budu smatrali da će ih znanja i saznanja drugih učiniti boljim rukovoditeljima. Potrebno je odmaći se od promišljanja da ta znanja trebaju biti zarobljena u odjelima ljudskih resursa, već su neophodna nadopuna svima koji vode male ili velike timove.

Drugo, tu je web development, za koji je potrebna samo dobra volja i otvorenost prema novome.

Pored ličnih tema, nadam se da će se na ovoj stranici naći i misli, djela i promišljanja drugih, voljenih, bliskih lll mikrosvijetu.
Scroll to Top